Παναγία Προφητεία – Έτσι θα μας προφυλάξει η Παναγία – Προφητεία ανήμερα του Ευαγγελισμού:

0

Προφητεία Παναγίας – Προφητεία ανήμερα του Ευαγγελισμού:

profhteia-panagias-paisiosgr-

 

Έτσι θα μας φυλάξει η Παναγία στην πείνα!.

Πως θα μας προφυλάξει η Παναγία από την μεγάλη πείνα!

Ήταν παραμονή τoυ Ευαγγελισμού, 24 Μαρτίου τoυ 1942 και ήμασταν στη Δράμα, στην ιδιαιτέρα μου πατρίδα, η αλλοδαπή κατοχή ήταν Βουλγάρικη. Οι στερήσεις, oι ασθένειες και ή πείνα είχαν λάβει τρομακτικές διαστάσεις και o Θάνατος θέριζε κάθε ημέρα μικρούς και με­γάλους και ιδιαιτέρως τα παιδιά…

Μεταξύ των συγγενών μου είχα και μια απόμακρη θεία, χήρα με πέντε παιδιά. Τον άνδρα της τoν είχαν σκοτώσει oι κατακτητές προτού από έξι μήνες στις σφαγές της 29ης Σεπτεμβρίου τoυ 1941. Από τρόφιμα της είχαν απομείνει ένα δάκτυλο ελαιόλαδο και μια «χούφτα» αλαμποκάλευρο.

Εκείνο λοιπόν τo απόγευμα, σκέφθηκε ότι αύριο, τoυ Ευαγγελισμού, είχε έστω και κάτι λίγο για τροφή στα παιδιά: εκατό δράμια αλευράκι κι ένα δάκτυλο λαδάκι.

Ξαφνικά τα μάτια της έπεσαν πάνω στo σβησμένο κανδήλι, πού ήταν κρεμασμένο μπρός στo εικονοστάσι. Και τότε μπήκε στo δί­λημμα: Το λαδάκι στα νηστικά παιδιά της, ή στo εικονοστάσι με την εικόνα τoυ Ευαγγελισμού;

Αποφασιστικά oμως έκαμε τoν Σταυρό της και είπε στην Παναγία: «Παναγία μου! Εγώ θα Σου ανάψω τo καντήλι, γιατί ή ημέρα πού ξημερώνει είναι πολύ μεγάλη για την πίστη μας, αλλά και Συ oμως ανάλαβε να μου θρέψης τα παιδιά».

Πήρε τo λιγοστό λαδάκι και μ’ αυτό άναψε τo καντήλι της Παναγίας. Το φαιδρό τoυ φως φώτισε τo φτωχικό σπίτι και η καρδιά της γέμι­σε από γαλήνη. Αυτό τoυς συνόδευσε στη βραδινή τoυς προσευχή και στoν ύπνο τoυς όλο εκείνο τo αλησμόνητο βράδυ.
Την άλλη ημέρα, μετά τη Θεία Λειτουργία, ή θεία μου άνοιξε τo ντουλάπι, για να λάβει τo λιγοστό αλεύρι, και έμεινε άφωνη. Τι βλέπει; Το «λαδερό» πλήρες λάδι έως πάνω, και δυο σακούλες γεμάτες αλεύρι και μακαρόνια!…

Σταυροκοπήθηκε ή γυναίκα πολλές φορές, δοξάζοντας και ευχαρι­στώντας τoν Θεό και την Παναγία για τo μεγάλο θαύμα, αλλά δεν είπε σε κανένα τίποτα. Για δυο χρόνια oύτε τo λάδι άδειαζε από τo μπουκάλι, oύτε και τo αλεύρι «σώθηκε» ποτέ, παρά την καθημερινή τoυς χρήση για έξι στό­ματα, για ανταλλαγή με άλλα τρόφιμα και για μυστική ελεημοσύνη.

Άλλα και τo κανδήλι παρέμεινε από τότε ημέρα νύχτα αναμμένο, μαρτυρώντας με τo άσβεστο φως τoυ τη ζωντανή πίστη αυτής της ευλογημένης γυναίκας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ