Παΐσιος για Μακεδονικό Ζήτημα: Η προφητεία για τη Μακεδονία και τα Σκόπια

0

Προφητεία Παίσιος για Μακεδονία. Τι είπε ο Άγιος Παίσιος για το Μακεδονικό/Σκοπιανό ζήτημα και την ονομασία:

Παΐσιος για Μακεδονικό Ζήτημα: Η προφητεία για τη Μακεδονία και τα Σκόπια.

ΠΑΙΣΙΟΣ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ και ΣΚΟΠΙΑ:

Ο Πάτερ Παΐσιος είχε απαντήσει σε όσους αγωνιωδώς ρωτούσαν για την προκλητική στάση των Σκοπίων και τη θέλησή τους να κλέψουν το όνομα “Μακεδονία”.

Ο Άγιος Παίσιος αναφερόταν στα Σκόπια ως ένα οικοδόμημα που είναι χτισμένο με τούβλα και με φαρσαλινούς χαλβάδες, οι οποίοι είναι κομμένοι σε σχήμα τούβλων, και που φυσικά κάποια στιγμή θα καταρρεύσει.

Επίσης στους Έλληνες, που τον ρωτούσαν με μεγάλη αγωνία, τα εξής λόγια σε ό,τι αναφορικά με τα Σκόπια και τις ύπουλες επιδιώξεις τους:

“Βρε παιδιΑ… Ο τσιγγΑνος αν βΑλει φουστανΕλα γΙνεται τσολιΑς;”

Μια φορά μάλιστα ο Άγιος Παΐσιος επικαλέστηκε και τον Άγιο Πατροκοσμά τον Αιτωλό στο θέμα της Μακεδονίας. Όταν και πάλι ρωτήθηκε τι άραγε θα γίνει με την τύχη της Μακεδονίας και τότε ο Παίσιος είχε πει:

“Το είπε και ο Άγιος Κοσμάς. Φως φανάρι είναι! Αυτοί ούτε δύναμη έχουν ούτε δίκιο έχουν. Πολλά χωριά θα καταστραφούν, αλλά στις τρεις χώρες μια θα μείνει!”

“Λυπάμαι τους καημένους τους Σκοπιανούς που οι «μεγάλοι τυχοδιώκτες» εδώ και δεκαετίες τους περιπαίζουν και τους χρησιμοποιούν για τις δικές τους οικονομικές επιδιώξεις, αλλά περρισσότερο λυπάμαι τους νεοραγιάδες συμπατριώτες μας που ζουν μέσα στην πλάνη μακριά από την Αλήθεια.”

 

 

Η συνέντευξη του Πάτερ Παίσιου για το Μακεδονικό και την ονομασία των Σκοπίων στον Ν. Μάρτη:

Ο Κος Νικόλαος Μάρτης, πρώην Υπουργός  και συγγραφέας του γνωστού βιβλίου “Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας” μας λέει για το ενδιαφέρον του προφητικού Άγιου Παϊσίου για τη Μακεδονία, τα Σκόπια και γενικά για το Μακεδονικό/Σκοπιανικό Ζήτημα.

Δείτε παρακάτω σχετικά με τα όσα είχε αναφέρει στην συνομιλία που είχε με τον Ν. Μάρτη ο Πάτερ Παΐσιος και στην κουβέντα τους για το Μακεδονικό ζήτημα (Παίσιος Σκόπια).

– Κύριε Μάρτη, είχατε κάνει κουβέντα για το Μακεδονικό με τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο;

– Βέβαια! Είχε γράψει και ένα ποίημα για μένα! (το ποίημα του Γέροντα Παίσιου, δημοσιεύεται στο βιβλίο του Ν.Ζουρνατζόγλου “Μαρτυρίες Προσκυνητών- Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 Άθωνα” στη σελίδα 272).
Μου είχε πει μάλιστα “Μάρτη έγινε ο Ευαγγελισμός, Μάρτη η Επανάσταση του ΄21, Μάρτης αγωνίζεται και για το θέμα της Μακεδονίας”

– Έδειχνε πολύ αγάπη και ενδιαφέρον για τη Μακεδονία ο Άγιος Παίσιος;

– Πάρα πολύ! Μάλιστα σε κάποιους προσκυνητές που έδιναν δωρεάν χριστιανικά βιβλία, τους προέτρεπε να αγοράζουν και να διανέμουν και το βιβλίο μου, για την Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας!

παισιοσ-μακεδονια-παισιος-μακεδονικο-σκοπια-ονομασια-μακεδονια-

– Αναφορικά με τις διεκδικήσεις του ονόματος Μακεδονία από την πλευρά των Σκοπίων σας είχε εκμυστηρευθεί τίποτα; Για την προπαγάνδα των Σκοπίων;

– Βέβαια! Ο Πάτερ Παΐσιος μου είχε πει ότι:

“οι κόποι σου δεν θα πάνε χαμένοι! Θα βρεθούν τίμιοι άνθρωποι, που θα αξιοποιήσουν και θα δικαιώσουν τον αγώνα σου για τη Μακεδονία!”

– Δηλαδή πίστευε ο Άγιος Παίσιος ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα στο Μακεδονικό;

– Απόλυτα!

– Δηλαδή κύριε Μάρτη, από όλη την κουβέντα που είχατε με τον Παίσιο, νιώσατε ότι ήταν σίγουρος για την τελική μας δικαίωση στο Σκοπιανό;

– Ναι! Από τη στιγμή που μου είπε “ο κόπος σου δεν θα πάει χαμένος!”

– Είναι πολύ σημαντικά αυτά που μας αναφέρετε. Διότι πρόκειται ακριβώς για τον προφητικό Άγιο Γέροντα Παΐσιο.

Δείτε εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ