Σε όποιο αφεντικό δουλεύεις από αυτό θα πληρωθής. Οι απομακρυσμένοι άνθρωποι από τον Θεό πάντα απαρηγόρητοι βρίσκονται και διπλά βασανίζονται

0
min-amartanete-amarties-sygxwresh-agios-paisios-didaxes-profhteies

Οι απομακρυσμένοι άνθρωποι από τον Θεό πάντα απαρηγόρητοι βρίσκονται και διπλά βασανίζονται. Όποιος δεν πιστεύει στον Θεό και στην μέλλουσα ζωή, εκτός που μένει απαρηγόρητος, καταδικάζει και την ψυχή του αιώνια.

Σε όποιο αφεντικό δουλεύεις, από ατό θα πληρωθεις. Αν δουλεύεις στο μαύρο αφεντικό, σού κάνει την ζωή μαύρη από εδώ. Αν δουλεύεις στην αμαρτία, θα πληρωθεις από τον διάβολο. Αν εργάζεσαι την αρετή, θα πληρωθείς από τον Χριστό. Και όσο εργάζεσαι στον Χριστό,τόσο  θα  λαμπικάρεσαι,  θα  αγάλλεσαι.  Αλλά  εμείς  λέμε:  «Χαμένο  τό’  χούμε  ναεργασθούμε στον Χριστό;».

Μά είναι φοβερό! Να μην αναγνωρίζουμε την θυσία τουΧριστού για τον άνθρωπο! Σταυρώθηκε ο Χριστός, για να μας λυτρώσει από τηναμαρτία, για να εξαγνισθή όλο το ανθρώπινο γένος. Τί έκανε ο Χριστός για μας; τί κάνουμε εμείς για τον Χριστό;Ο κόσμος θέλει να αμαρτάνει και θέλει τον Θεό καλό. Αυτός να μας συγχωράει και εμείς να αμαρτάνουμε. Εμείς δηλαδή να κάνουμε ό,τι θέλουμε και Εκείνος να μας συγχωράει. Να μας συγχωράει συνέχεια και εμείς το βιολί μας.

min-amartanete-amarties-sygxwresh-agios-paisios-didaxes-profhteies

Οι άνθρωποι δεν πιστεύουν, γι’ αυτό ορμούν στην αμαρτία. Όλο το κακό από ‘κει ξεκινάει, από την απιστία. Δεν πιστεύουν στην άλλη ζωή, όποτε δεν υπολογίζουν τίποτε. Αδικούν,εγκαταλείπουν τα παιδιά τους.. Γίνονται πράγματα.., σοβαρές αμαρτίες.

Ούτε οι Άγιοι Πατέρες έχουν προβλέψει τέτοιες αμαρτίες στους Ιερούς Κανόνες – όπως για τα Σόδομα και Γόμορρα είχε πει ο Θεός: «Δεν πιστεύω να γίνονται τέτοιες αμαρτίες, να πάω να δώ!».Αν δεν μετανοήσουν οι άνθρωποι, αν δεν επιστρέψουν στον Θεό, χάνουν την αιώνια ζωή. Πρέπει να βοηθηθει ο άνθρωπος να νιώσει το βαθύτερο νόημα της ζωής,να συνέλθει, για να νιώσει την θεία παρηγοριά. Σκοπός είναι να ανεβει πνευματικά ο άνθρωπος, όχι απλώς να μην αμαρτάνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ