Προσευχή στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο – Παράκληση

0
αγιοσ-ιουδασ-θαδδαιοσ-προσευχη-

Διαβάστε παρακάτω την προσευχή και παράκληση στον Άγιο Ιούδα Θαδδαίο για να σας λύσει τα πιο σημαντικά προβλήματά σας.   

Προσευχή στον Άγιο Ιούδα Θαδδαίο.

Την προσευχή του Ιούδα του Θαδδαίου την λέμε όταν έχουμε ανησυχίες και είμαστε απελπισμένοι. Οι προσευχές του εννιαήμερου πρέπει να λέγονται 7 φορές την ημέρα, επί 9 συνεχόμενες μέρες. Οι προσευχές εννεαημέρου εισακούγονται την 9η ημέρα ή και πριν από αυτήν.

Για να αποφεύγεται η σύγχυση, ο Απόστολος Ιούδας ο Θαδδαίος δεν σχετίζεται με τον Ιούδα τον Ισκαριώτη που πρόδωσε τον Ιησού Χριστό.

Η προσευχή στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαιο: 

Ξεκινώντας την προσευχή σας μπορείτε να προσεύχεστε ως εξής:

” Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού δια της μεσιτείας του Αγίου και ενδόξου σου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου, ελέησον με τον αμαρτωλό. “

Στη συνέχεια συνεχίζετε επαναλαμβάνοντας:

” Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με “

όσες επαναλήψεις επιθυμείτε και κλείνετε με το:

” Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού δια της μεσιτείας του Αγίου και ενδόξου σου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου, ελέησον με τον αμαρτωλό. “

Η προσευχή του Ιούδα του Θαδδαίου: 

Αγιότατε Απόστολε, Άγιε Ιούδα Θαδδαίε, πιστέ υπηρέτη και φίλε του Ιησού, η Ορθοδοξία, σ’ όλον τον κόσμο σε τιμά και σε επικαλείται ως Προστάτη των απελπισμένων υποθέσεων, αυτών για τις οποίες έχει χαθεί κάθε ελπίδα.

Προσευχήσου για εμένα. Είμαι τόσο απελπισμένος-η και μόνος-η. Σε ικετεύω κάνε χρήση αυτής της ιδιαίτερης Χάρης που σου έχει δοθεί, να φέρνεις ορατή και γρήγορη βοήθεια όπου δεν υπάρχει καμία σχεδόν ελπίδα βοηθείας. Βοήθησε με τούτη την ώρα ανάγκης για να μπορέσω να λάβω την παρηγοριά και την βοήθεια της Αγίας Τριάδος σε όλες μου τις ανάγκες, δοκιμασίες, και βάσανα – (εδώ ζητάτε την βοήθεια που θέλετε) – και να μπορώ να υμνώ τον Χριστό μαζί με σένα και με όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Υπόσχομαι, ω ευλογημένε Άγιε Ιούδα Θαδδαίε, να ενθυμούμαι πάντοτε αυτήν τη μεγάλη Χάρη. Να σε τιμώ πάντοτε, ιδιαίτερα ως τον πιο δυνατό προστάτη μου, και μ’ ευγνωμοσύνη να ενθαρρύνω την ευλάβεια προς εσένα, ΑΜΗΝ.

Είθε το όνομα της Αγίας Τριάδος να λατρεύεται και να υμνείται απ’ όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, στους αιώνες των αιώνων, ΑΜΗΝ.

Είθε το όνομα του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, να υμνείται και να δοξάζεται τώρα και παντοτεινά, ΑΜΗΝ.

Άγιε Ιούδα Θαδδαίε δεήσου για μας και άκουσε τις προσευχές μας, ΑΜΗΝ.

Ας είναι ευλογημένο το όνομα του Ιησού Χριστού. Ας είναι ευλογημένο το όνομα της Υπεραγίας και Αειπαρθένου Μαρίας. Ας είναι ευλογημένος ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος.

Σε όλον τον κόσμο και σε όλους τους αιώνες, ΑΜΗΝ.

Συνεχίζουμε την προσευχή Ιούδα Θαδδαίου με το Πάτερ ημών 

Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά Σου, ελθέτω η Βασιλεία Σου, γενηθήτω το θέλημά Σου ως εν ουρανώ και επί της γης. Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον, και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών. Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού. ΑΜΗΝ.

Χαίρε Μαρία Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ο Ιησούς. Υπεραγία Θεοτόκε πρέσβευε υπέρ ημών των αμαρτωλών νυν και αεί και την ώρα του θανάτου ημών, ΑΜΗΝ.

Τα Θάυματα της Προσευχής του Ιούδα Θαδδαίου:

Ήρθε μια πενταμελής οικογένεια που τα 2 μέλη τη οικογενείας ήταν άρρωστα. Το ένα είχε μεγάλο πρόβλημα με κάποια μόλυνση από μικρόβιο και νοσηλευόταν τακτικά στο Αττικό νοσοκομείο. Ο πατέρας της οικογένειας είχε καρκίνο σπάνιας μορφής ο οποίος είχε αρχίσει να εξαπλώνεται στην σπονδυλική του στήλη.

Ένας ευλογημένος στο νοσοκομείο του πρότεινε να επισκεφθεί τον Τίμιο Σταυρό των Αγίων Ισιδώρων.

Όπως έκανε την προσευχή του το βράδυ εμφανίστηκε μπροστά του μια φιγούρα και του ανέφερε το εξής: Να πας στον Λυκαβηττό και να μου ζητήσεις να γιατρευτείς.

Ήταν ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος.

Της είπε επίσης: Θα με δεις εκεί πάνω όταν πας και θα καταλάβεις ότι είμαι εγώ.

Τελικά επισκέφθηκαν το μέρος και είδαν το εικονοστάσι του Αγιου Ιουδα του Θαδδαιου προς μεγάλη τους έκπληξη.

Διάβασαν την προσευχή Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου και τους είπε τις εξετάσεις θα τις κάνετε στις 9 ημέρες και την 10η μέρα θα βγουν καθαρές χωρίς να του αναφέρουν καθόλου το πρόβλημα που είχαν.

Πήραν τη φλόγα του καντηλιού του Αγιου Ιούδα του Θαδδαίου.

Τελικά έκαναν τις εξετάσεις την 9η μέρα και βγήκαν πεντακάθαρες!

ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΔΑΣ ΘΑΔΔΑΙΟΣ:

Ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος καταγόταν από την Έδεσσα. Ήταν Εβραίος, άριστα μορφωμένος στις θείες Γραφές και είχε ανεβεί στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσει την περίοδο του Ιωάννη του Βαπτιστή. Όταν άκουσε το Θεϊκό κήρυγμά του και είδε την Αγγελική του ζωή, εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που ζήτησε να βαπτιστεί από αυτόν.

Στην συνέχεια, όταν άκουσε προσεκτικά τη διδασκαλία και είδε τα θαύματα του Ιησού Χριστού, τον ακολούθησε μέχρι το σωτήριο Πάθος. Ύστερα από την Ανάληψη του Κυρίου, επέστρεψε στην πατρίδα του την Έδεσσα. Εκεί έσωσε από λέπρα τον τοπάρχη Αύγαρο και κατόπιν τον βάπτισε Χριστιανό Ορθόδοξο. Αφού δίδαξε και φώτισε με το λόγο της αληθείας πολλούς πιστούς και αφού ίδρυσε πολλές εκκλησίες στις πόλεις της Συρίας κατέφθασε στη Βηρυτό. Ο Θαδδαίος και εκεί με τη χάρη του Θεού δίδαξε το Ευαγγέλιο και βάπτισε αρκετούς πιστούς. Τελικά, εκεί παρέδωσε ειρηνικά το πνεύμα του, αφού στη ζωή του εφάρμοσε πλήρως την εντολή που έδωσε ο Κύριος στους μαθητές Του:

Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντας αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος (Κατά Ματθαίο ΚΗ(28): 19).

Πηγαίνετε, δηλαδή, και κάνετε μαθητές σας όλα τα έθνη, βαπτίζοντας αυτούς στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Θαδδαῖε! ποῖον ἄλλο σοι πλέξω στέφος, Ἤ αὐτόπτην λέγειν σε, καὶ μύστην Λόγου; Εἰκάδι πρώτῃ Θαδδαῖος βιότοιο ἀπέπτη.

Άγιος Ιούδας Θαδδαίος πότε γιορτάζει;

Ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος γιορτάζει δύο φορές τον χρόνο: μία γιορτή στις 16 Ιουνίου και μία στις 21 Αυγούστου. Κάποιοι πιστοί μάλιστα συνηθίζουν εκείνη την ημέρα να πηγαίνουν στην εκκλησία τους μία πίτα για τον Άγιο Ιούδα Θαδδαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ