Μητροπολίτης Πάτρας για Κορονοϊό: 10 Συμβουλές για την Εκκλησία

0
koronoios-10-symvoyles-ekklhsia-theia-koinonia-kwronaios-ekklisia-metalipsi-

10 συμβουλές για τον Κορονοϊό από τον Μητροπολίτη Πατρών. Αναφέρεται και στη Μετάληψη – Θεία Κοινωνία και για τον κίνδυνο να μολυνθείτε στην Εκκλησία.

Σε 31 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και ο Μητροπολίτης Πατρών δίνει 10 συμβουλές αναφερόμενος στους κανόνες υγιεινής στην εκκλησία. Επίσης αναφέρετε στον κίνδυνο να κολλήσετε τον κορονοϊό με την Θεία Κοινωνία – Μετάληψη.

Μετά από τον Igor Zuev, πρωτοπρεσβύτερου της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου που ενημέρωσε το κοινό ότι δεν υπάρχει περίπτωση μόλυνσης από τον κορωναϊό, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος (γνωστός και ως Σκλήφας Χρήστος) δημοσίευσε την άποψη του για τον κορονοιό.

10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ:

O Μητροπολίτης Χρυσόστομος στην ανακοίνωσή του δημοσίευσε μια εγκύκλιο με 10 συμβουλές για τον Kορονοιό (COVID-19).

koronoios-10-symvoyles-ekklhsia-theia-koinonia-kwronaios-ekklisia-metalipsi-

“Παιδιά μου ευλογημένα,

Μετά από κρούσματα κοροναϊοῦ πού παρουσιάστηκαν στην περιοχή της Ἠλείας και νοσηλεύονται στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “Παναγία η Βοήθεια”,

στο Ρίο των Πατρών και βεβαίως μετά τον θόρυβο, και οὐχί αδικαιολογήτως, πού γίνεται γύρω από το θέμα αυτό, ως Ιερά Μητρόπολις Πατρών κοντά στα όσα έχομε πει και ἀπ’ ἂμβωνος κατά τις τελευταίες ημέρες

και κοντά στα όσα ἐσημείωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με την σχετική εγκύκλιό της και

βεβαίως μετά ἀπό ἐνημερωτικές εκπομπές από ειδικούς μέσω του τηλεοπτικού σταθμού τής Ἱερᾶς Μητροπόλεως «ΛΥΧΝΟΣ» επιθυμούμε να σημειώσωμε και τα παρακάτω:

 

  1. Θερμή πρέπει να αναπέμπεται η προσευχή μας όχι μόνον τώρα, αλλά πάντοτε προς Κύριον τον Θεόν ἡμῶν, ώστε να γίνεται ἳλεως πᾶσιν ἡμῖν καί νά μᾶς σώζει ἐκ τῆς οἱασδήποτε νόσου καί ἀνάγκης.
  2. Να εφαρμόζω στην ζωή μας τό θέλημα τοῦ Κυρίου, ὣστε νά μή λυποῦμε καί παροργίζωμε μέ τίς πράξεις μας τόν ουράνιο Δεσπότη μας.
  3. Είναι απαραίτητο όλοι μας να τηρούμε τούς κανόνες υγιεινής. Ώστε ούτε εμείς να κινδυνεύουμε, αλλά ούτε και τους άλλους να φέρουμε σε δύσκολη θέση. Παρ’ ότι κάποια πράγματα θεωρούνται αυτονόητα, εν τούτοις θα σημειώσουμε τα περί καθαριότητος, πλύσεως των χεριών και χρησιμοποιήσης των απαραιτήτων αντισηπτικών μέτρων. Όπως έχουν συστήσει οἱ αρμόδιοι στον τομέα τῆς υγείας και περί συμμορφώσεως μέ τις υποδείξεις των αρμοδίων ἰατρῶν.
  4. Με την εμφάνιση οποιονδήποτε συμπτωμάτων, να απευθυνόμαστε στον γιατρό μας ή να επισκεπτόμαστε το πλησιέστερο Κέντρο υγείας ή Νοσοκομείο.
  5. Να ενημερώνουμε τούς δικούς μας και γενικότερα όποιον άλλον δυνάμεθα, περί του θέματος αυτού καί των απαραιτήτων μέτρων και μέσων αντιμετωπίσεώς του.
  6. Να προσέχουν ιδιαιτέρως, όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και να τηρούν επακριβώς τις ιατρικές οδηγίες, αποφεύγοντας οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους, όπως άσκοπες ή περιττές μετακινήσεις και εξόδους κ.λ.π.
  7. Ο πανικός σε κάθε περίπτωση είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον “ιο”: κορονοιό να κάμψει την ζωτικότητα και την καθημερινή μας δραστηριότητα. Για τον λόγο αυτό συνιστούμε σοβαρότητα και ψυχραιμία. Ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων υγειονομικών υπηρεσιών. Ούτε αδιαφορούμε, αλλά ούτε και πανικοβαλλόμαστε.
  8. Η Ιερά Μητρόπολης μας, ευρίσκεται σε συνεργασία και σε συνεχή επικοινωνία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Και με τις λοιπές αρμόδιες Αρχές και τους Φορείς υγείας για την αντιμετώπιση του θέματος.
  9. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί γνωρίζουμε, ότι η ζωή όλων μας ευρίσκεται στα χέρια του Θεού. Διακηρύττουμε ότι, η Εκκλησία, είναι το Σώμα του Χριστού και όπως πάντοτε έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση η ίαση και σωτηρία επιτυγχάνεται δια της ἐπενεργείας της Θείας Χάριτος και της μετοχές μας στο Ποτήρι της Ζωής, όπου δίδεται ο ίδιος Κύριος εις βρώσιν και πόσιν τοις πιστοῖς και εις ζωήν αιώνιον.

10. Εν κατακλείδι επαναλαμβάνουμε ότι, και εις τα κηρύγματά μας τονίσαμε:

– Η Θεια Κοινωνια ειναι ο ιδιος ο Κυριος.
– Εντος του Αγιου Ποτηριου ειναι το Παναγιο Σωμα Του και το Τιμιον Αιμα Του.
– Ο Κυριος ειναι η Ζωη και οποιος προσερχομενος μετα φοβου Θεου, πιστεως και αγαπης, κοινωνει των Θειων και αχραντων Μυστηριων λαμβανει την Ιασιν της ψυχΗς και του σΩματος και την Οντως ΖωΗ.

 

(αναφερόμενος στη Θεία Κοινωνία – Μετάληψη και στην ενδεχόμενη μόλυνση από τον κοροναϊό)

Διαβάστε στη συνέχεια:

ΠΑΙΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ