Έχει πάθει μεγάλη ζημιά ο κόσμος από την τηλεόραση | ΠΑΙΣΙΟΣ ΛΟΓΟΙ Α΄ – Μέρος 2 Κεφ 2.3

0
paisios-thleorash-poso-kako-mas-kanei-h-tv-ephreazei-ta-paidia-paisiosgr-rhseis-logoi-paisioy-agioreitoy

Λόγοι Παϊσίου Α’ Μέρος 2 – Κεφ 2.3: “Έχει πάθει μεγάλη ζημιά ο κόσμος από την τηλεόραση”.

Ο ‘Αγιος Παΐσιος στο κεφάλαιο αυτό αναφέρεται στην τηλεόραση και στα αρνητικά πρότυπά της. Αναφέρεται στο πως έχει επηρεάσει η τηλεόραση τους ανθρώπους και ειδικά τα μικρά παιδιά. Διαβάστε την διδαχή του Αγ. Παίσιου παρακάτω:

Πόσο κακό μας κάνει η τηλεόραση…

 

Γέροντα, τώρα υπάρχει τέτοια αμεσότητα στην τηλεόραση, ώστε το ίδιο λεπτό μπορεί να δη κανείς γεγονότα που συμβαίνουν στην άλλη άκρη της γης.
– Μόνον τον εαυτό τους δεν βλέπουν οι άνθρωποι, όλο τον κόσμο τον βλέπουν. Τώρα καταστρέφεται ο κόσμος από το μυαλό του. Δεν είναι ότι τους καταστρέφει ο Θεός.
– Γέροντα, η τηλεόραση κάνει πολύ κακό.
– Αν κάνει, λέει!

Ήρθε κάποιος και μου έλεγε: “Η τηλεόραση, Πάτερ, είναι καλή”.
“Καλά είναι τα αυγά, του λέω, άμα τα ανακατέψεις όμως με κουτσουλιά, άχρηστα γίνονται”.

paisios-thleorash-poso-kako-mas-kanei-h-tv-ephreazei-ta-paidia-paisiosgr-rhseis-logoi-paisioy-agioreitoy

Έτσι γίνεται και με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Σήμερα, αν ανοίξεις το ραδιόφωνο, για να ακούσεις μία είδηση, πρέπει να ανεχτείς να ακούσεις και ένα τραγούδι, γιατί, μόλις τελειώσει ένα τραγούδι, θα πει μία είδηση. Παλιά δεν ήταν έτσι. Ήξερες τι ώρα θα έλεγε την είδηση στο ραδιόφωνο, τάκ, άνοιγες και άκουγες! Τώρα είσαι υποχρεωμένος να ακούσεις και το τραγούδι, γιατί αν το κλείσεις, θα χάσεις την είδηση.

Έχει πάθει μεγάλη ζημιά ο κόσμος από την τηλεόραση, ιδίως τα παιδάκια καταστρέφονται. Ήρθε ένα παιδάκι επτά χρονών με τον πατέρα του στο Καλύβι. Έβλεπα να μιλάει με το στόμα του το δαιμόνιο της τηλεοράσεως, όπως μιλάει το δαιμόνιο με το στόμα των δαιμονισμένων. Ήταν σαν ένα μωρό να γεννήθηκε με δόντια.

Σήμερα συχνά δεν βλέπεις φυσιολογικά παιδιά, είναι τέρατα. Και βλέπεις, δεν παίρνουν μία στροφή παραπάνω, αλλά αυτό που έχουν ακούσει, αυτό που έχουν δει, αυτό επαναλαμβάνουν.

Έτσι θέλουν οι άλλοι να αποβλακώσουν τον κόσμο με την τηλεόραση. Δηλαδή, αυτά που ακούν οι άνθρωποι, αυτά να πιστεύουν, αυτά να κάνουν.
Γέροντα, μας ρωτούν μητέρες πώς να κόψουν τα παιδιά τους από την τηλεόραση.
– Να δώσουν στα παιδιά να καταλάβουν ότι με την τηλεόραση αποβλακώνονται, δεν μπορούν να σκέφτονται.

Ας αφήσουμε ότι χαλούν τα μάτια τους. Αυτή η τηλεόραση είναι έργο του ανθρώπου, αλλά υπάρχει και άλλη τηλεόραση, η πνευματική. Όταν δηλαδή με την απέκδυση του παλαιού ανθρώπου καθαρίζονται και τα μάτια της ψυχής, τότε βλέπει ο άνθρωπος πιο μακριά χωρίς μηχανές. Είπανε στα παιδιά τους γι’ αυτή την τηλεόραση;

Να καταλάβουν την πνευματική τηλεόραση, γιατί με αυτά τα κουτιά θα χαζέψουν. Οι Πρωτόπλαστοι είχαν το διορατικό χάρισμα. Αυτό χάθηκε μετά την πτώση. Όταν διατηρήσουν τα παιδιά την Χάρη του Αγίου Βαπτίσματος, θα έχουν και διορατικό χάρισμα, πνευματική τηλεόραση. Θέλει προσοχή, δουλειά πνευματική.

Οι μανάδες σήμερα χάνονται με χαμένα πράγματα και μετά:

«Τί να κάνω, Πάτερ; Χάνω το παιδί μου!».

 

Αγ. Παϊσίου Αγιορείτου: ΛΟΓΟΙ Α’.

 

Διαβάστε στην συνέχεια:

Η συνείδηση ελέγχει | Γιατί; Γιατί έχουν κάνει την αμαρτία μόδα…

Τι κατόρθωσαν σήμερα οι άνθρωποι | Τι κατόρθωσαν οι άνθρωποι του 20ου αιώνα με τον πολιτισμό

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ