Η ταπείνωση διαλύει τον διάβολο! Η ταπείνωση έχει μεγάλη ευρωστία και διαλύει τον διάβολο

0
agios-paisios-gia-ton-diavolo-eosforo-satana-didaxes--satanas--

Η ταπείνωση έχει μεγάλη ευρωστία και διαλύει τον διάβολο. Όπου υπάρχει ταπείνωση, δεν έχει περιοχή ο σατανάς. Και όπου δεν υπάρχει εωσφόρος, επόμενο είναι να μην υπάρχουν πειρασμοί.

Μία ορμή ένας ασκητής ζόρισε ένα ταγκαλάκι να πει το «Άγιος ο Θεός…» Είπε το ταγκαλάκι «Άγιος ο Θεός, ζάθεος κρατερός, ιερός αθάνατος», «ελέησον ημάς» δεν έλεγε. Πές: «ελέησον ημάς»! Τίποτε! Αν το έλεγε, θα γινόταν Άγγελος. Όλα τα λέει το ταγκαλάκι, το «ελέησον μέ» δεν το λέει, γιατί χρειάζεται ταπείνωση. Το «ελέησον μέ» έχη ταπείνωση, και δέχεται η ψυχή το μεγάλο έλεος του Θεού που ζητάει.
Ό,τι και να κάνουμε, ταπείνωση-αγάπη-αρχοντιά χρειάζεται. Τα πράγματα είναι απλά. Εμείς τα κάνουμε δύσκολα.

Όσο μπορούμε, να κάνουμε ό,τι είναι δύσκολο στον διάβολο και εύκολο στον άνθρωπο.

agios-paisios-gia-ton-diavolo-eosforo-satana-didaxes--satanas--

Η προσήλωση και η ταπείνωση είναι δύσκολες στον διάβολο και εύκολες στον άνθρωπο. Και ένας φιλάσθενος που δεν μπορεί να κάνει άσκηση, μπορεί να νικήσει τον διάβολο με την ταπείνωση. Σε ένα λεπτό μέσα μπορεί ο άνθρωπος να γίνει Άγγελος ή ταγκαλάκι. Πώς; Με την ταπείνωση ή την εγωισμός. Τί, μήπως χρειάσθηκαν ώρες για να γίνει ο Εωσφόρος από Άγγελος διάβολος; Μέσα σε δευτερόλεπτα έγινε. Ο ευκολότερος τρόπος για να σωθούμε, είναι η προσήλωση και η ταπείνωση. Γι’ αυτό από την προσήλωση και την ταπείνωση να αρχίσουμε και έπειτα να προχωρήσουμε στα άλλα.

Να εύχεσθε να δίνουμε συνέχεια ευχαρίστηση στον Χριστό και πόθος στο ταγκαλάκι, μία που του αρέσει η κόλαση και δεν θέλει να μετανοήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ