Στις μέρες μας ο διάβολος αλωνίζει! Πολύς δαιμονισμός υπάρχει σήμερα στον κόσμο

0
774
paisios-o-diavolos-kai-o-theos-me-tous-aggelous-polemos-metaksy-theou-kai-satana-gia-tous-anthrwpous-didaxes-profhteies-paisiou
Rate this post

Με την αμαρτία δίνουμε δικαιώματα στον πειρασμό.

Πολύς δαιμονισμός υπάρχει σήμερα στον κόσμο. Ο αρχέκακος αλωνίζει, επειδή οι σημερινοί άνθρωποι του έχουν δώσει πολλά δικαιώματα και δέχονται δαιμονικές επιδράσεις φοβερές. Έλεγε ένας πολύ σωστά: «Ο αντίχριστος παλιά ασχολείτο με τους ανθρώπους, τώρα δεν ασχολείται!

Τους έβαλε στον δρόμο και τους λέει: «Ώρα καλή!». και τραβάνε οι άνθρωποι!». Είναι φοβερό! Βλέπετε, τα δαιμόνια στην χώρα των Γαδαρηνών , για να πάνε στα γουρούνια, ζήτησαν συγκατάθεση από τον Χριστό, διότι τα γουρούνια δεν είχαν δώσει δικαίωμα στον διάβολο και αυτός δεν είχε δικαίωμα να μπει σ’ αυτά. Ο Μεσσίας επέτρεψε να μπει, για να τιμωρηθούν οι Ισραηλίτες, διότι απαγορευόταν να τρώνε χοιρινό κρέας.
– Γέροντα, είναι μερικοί που λένε ότι δεν υπάρχει αρχέκακος.
– Ναί, κι εμένα μου είπε κάποιος: «Να βγάλεις από την γαλλική μετάφραση του βιβλίου «Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης» αυτά που αναφέρονται στους δαιμονισμένους, διότι οι Ευρωπαίοι δεν θα τα καταλάβουν. Δεν πιστεύουν ότι υπάρχει διαβολος»! Τα εξηγούν, βλέπεις, όλα με την ψυχολογία. Αν πήγαιναν εκείνους τους δαιμονισμένους του Ευαγγελίου στους ψυχιάτρους, θα τους τάραζαν στα ηλεκτροσόκ!

Ο Παντοκράτωρ έχει αφαιρέσει από τον διάβολο το δικαίωμα να κάνει κακό. Μόνον αν του δώσει ο άνθρωπος δικαιώματα, μπορεί να κάνει κακό.

Όταν δεν συμμετέχει κανείς στα Μυστήρια της Εκκλησίας, δίνει δικαιώματα στον πειρασμό και δέχεται μία επίδραση δαιμονική.

paisios-o-diavolos-kai-o-theos-me-tous-aggelous-polemos-metaksy-theou-kai-satana-gia-tous-anthrwpous-didaxes-profhteies-paisiou
– Γέροντα, πώς αλλιώς δίνει κανείς δικαιώματα;
– Η λογική , η αντίρρηση, το επιμονή, το επιθυμία, η απείθεια, η λαβροσύνη είναι ιδιότητες του διαβόλου. Ανάλογα με τον βαθμό που τα έχει ο άνθρωπος, δέχεται μία εξοτερική επίδραση.

Όταν εντούτοις η ψυχή εξαγνισθει κατοικεί στον άνθρωπο το Άγιο Πνεύμα και χαριτώνεται ο άνθρωπος. Ενώ, όταν μολυνθει με θανάσιμα αμαρτήματα, κατοικεί το ακάθαρτο πνεύμα. Όταν πάλι δεν είναι θανάσιμα μολυσμένη, τότε βρίσκεται υπό την επίδραση του πονηρού πνεύματος.

Στην εποχή μας, δυστυχώς, δεν θέλουν οι άνθρωποι να κόψουν τα πάθη τους, το θέλημά τους, δεν δέχονται οδηγίες. Από εκεί και πέρα, μιλούν με λαβροσύνη και διώχνουν την Χάρη του Θεού.
Όπου να σταθει κατόπιν ο άνθρωπος, δεν μπορεί να κάνει προαγωγή, διότι δέχεται επιδράσεις δαιμονικές. Είναι εξόν εαυτού πιά, γιατί τον κάνει κουμάντο απ’ έξω ο εωσφόρος. Δεν είναι μέσα –Θεός φυλάξοι! – αλλά και απ’ έξω ακόμη μπορεί και τον κάνει κουμάντο.
Ο άνθρωπος, όταν εγκαταλείπεται από την Χάρη, γίνεται χειρότερος από τον διάβολο. Γιατί μερικά πράγματα ο εωσφόρος δεν τα κάνει, αλλά βάζει ανθρώπους να τα κάνουν. Δεν κάνει λ.χ. Εγκλήματα, αλλά βάζει τον άνθρωπο να κάνει εγκλήματα. Έτσι δαιμονίζονται έπειτα οι άνθρωποι.

ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΣΕΙΣ;

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − 1 =