Ο διάβολος δεν θέλει να μετανοήσει! Ο Καλός Θεός έκανε Αγγέλους. Υπάρχουν όμως και Δαίμονες

0
theos-diavolos-agios-aggelos-antipalos-diavolou-xristos-satanas-maxh-paisios-gia-diavolo-

Ο Καλός Θεός έκανε Αγγέλους. Μερικοί ωστόσο Άγγελοι από την υπερηφάνειά τους ξέπεσαν και έγιναν δαίμονες.

Έπλασε τον άνθρωπο ο Θεός, το τέλειο δημιούργημα, για να αντικαταστήσει και το ξεπεσμένο τάγμα των Αγγέλων. Γι’ αυτό ο σατανάς πολύ ζηλεύει το πλάσμα του Θεού, τον άνθρωπο. Φωνάζουν οι δαίμονες: «Εμείς μία προώθηση σφάλαμε και μας τυραννάς, και αυτούς που πολλές φορές σφάλλουν, τους συγχωράς».

Ναί, αλλά οι άνθρωποι μετανοούν.

Αυτοί, ενώ ήταν Άγγελοι, κατάντησαν δαίμονες, και αντί να μετανοήσουν, γίνονται πιο πονηροί και κακοί και βάλθηκαν με μανία να καταστρέψουν τα πλάσματα του Θεού.

Ήταν το πιο φωτεινό τάγμα ο Εωσφόρος! Και τελικά… Από την φιλαυτία οι δαίμονες απομακρύνθηκαν από τον Θεό πριν από χιλιάδες χρόνια και συνεχίζουν να απομακρύνωνται με την φιλαυτία και να μένουν αμετανόητοι. Ένα «Κύριε ελέησον» να πούν, ο Θεός κάτι θα κάνει και γι’ αυτούς. Να πούν ένα «ήμαρτον», δεν λένε «ήμαρτον». Αν ο σατανάς έλεγε «ήμαρτον», θα γινόταν Άγγελος πάλι. Η προσήλωση του Θεού δεν έχη όρια. Αλλά ο αντίχριστος έχη επιθυμία γερό, επιμονή, εγωισμό, δεν θέλει να καμφθή, δεν θέλει να σωθή. Φοβερό πράγμα!

Και ενώ ήταν Άγγελος!
– Γέροντα, ο σατανάς θυμάται την προηγούμενη κατάστασή του;
– Αν θυμάται λέει; Αυτός είναι πυρ και μανία, επειδή δεν θέλει να γίνουν άλλοι Άγγελοι, που θα τον αντικαταστήσουν. Και όσο πάη χειρότερος γίνεται. Εξελίσσεται στην κακία και στον φθόνο.

theos-diavolos-agios-aggelos-antipalos-diavolou-xristos-satanas-maxh-paisios-gia-diavolo-
Ώ, αν νιώσει κανείς το κατάντημα του διαβόλου, θα κλαίει μέρα-νύχτα! Εδώ έναν καλό άνθρωπο βλέπει κανείς που αλλάζει, γίνεται εγκληματίας, και πόσο στενοχωριέται! Πόσο μάλλον να δη τοιουτοτρόπως όχι έναν άνθρωπο αλλά έναν Άγγελο! Κάποτε, ένας μοναχός είχε πονέσει πολύ τους δαίμονες καί, ενώ προσευχόταν γονατιστός, πεσμένος κάτω, έλεγε τα εξής: «Εσύ Θεός είσαι καί, άμα θέλεις, μπορείς να βρεις έναν τρόπο για να σωθούν και αυτοί οι δυστυχισμένοι δαίμονες, οι οποίοι, ενώ είχαν τέτοια μεγάλη κλέος πρώτα, τώρα έχουν όλη την κακία και την διαβολιά του κόσμου καί, εάν δεν μας προστάτευες, θα μας είχαν ρημάξει όλους τους ανθρώπους». Ενώ ώστε έλεγε αυτά τα λόγια προσευχόμενος με πόνο, βλέπη ένα κεφάλι σκυλήσιο ζαρωματιά του να του βγάζει την γλώσσα του και να τον κοροϊδεύει. Το επέτρεψε φαίνεται ο Θεός αυτό, για να πληροφορήσει τον μοναχό ότι Εκείνος έτοιμος είναι να τους δεχθεί, αρκεί να μετανοήσουν, αλλά αυτοί δεν θέλουν την σωτηρία τους. Βλέπετε, η πτώση του Αδάμ αντιμετωπίσθηκε με τον ερχομό του Θεού στην γή, με την Ενανθρώπηση. Ενώ του διαβόλου η πτώση δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπισθει, πλην αν ταπεινωθει. Ο εωσφόρος δεν διορθώνεται, γιατί δεν θέλει. Ξέρετε πόσο θα χαιρόταν ο Χριστός! Και ο άνθρωπος, μόνον όταν δεν θέλει, δεν διορθώνεται.
– Γέροντα, ο αρχέκακος γνωρίζει ότι ο Θεός είναι προσήλωση και τον αγαπάει και παρ’ όλα αυτά συνεχίζει το τυπικό του;
– Έμ, πώς δεν το γνωρίζει! Αλλά η εγωισμός τον αφήνει; είναι ωστόσο και αλείτης=απατεών. Προσπαθεί τώρα να κερδίσει όλον τον κόσμο. Σού λέει: «Αν έχω περισσότερους οπαδούς, θα αναγκασθει ο Θεός στο φόρος να λυπηθει όλα τα πλάσματά Του και θα με πάρει κι εμένα το σχέδιο!». Έτσι νομίζει. Γι’ αυτό θέλει, όσο μπορεί, να αποκτήσει πιο πολλούς οπαδούς. Βλέπετε που το πάει; Σού λέει: «Έχω τόσους με το περιοχή μου! Θα αναγκασθει ο Θεός να χαρισθει και σ’ εμένα!». Χωρίς να μετανοιώσει! Και ο Ιούδας το ίδιο δεν έκανε; Ήξερε ότι ο Παντοκράτωρ θα ελευθέρωνε τους νεκρούς από τον Άδη. Σού λέει: «Θα πάω κι εγώ πριν από τον Χριστό, για να με ελευθερώσει κι εμένα». Βλέπεις πονηριά; Αντί να ζητήσει σύγγνοια από τον Χριστό, πήγε να κρεμασθει. Και να δειτε, η λυπημός του Θού λύγισε την συκιά, και αυτός μάζεψε τα πόδια του, για να μην ακουμπήσουν κάτω. Και όλα αυτά, για να μην πάει να πει ένα «ευλόγησον». Φοβερό! Έτσι επομένως και ο αντίχριστος, ο αρχηγός του εγωισμού, δεν λέει «ήμαρτον», αλλά συνέχεια ζορίζεται να αποκτήσει ακόμη περισσότερους οπαδούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ